понеділок, 30 травня 2016 р.

Про дотримання правил безпеки життєдіяльності в літній період



                                                                                         
На виконання листа Департаменту освіти і науки  Івано - Франківської ОДА від 25.05.2016 р.№536/01-14/05 « Про дотримання правил безпеки життєдіяльності в літній період» та з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров'я учнів, здійснення заходів цивільного захисту, попередження надзвичайних ситуацій в навчальних закладах



1.  Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів :

1.1.Забезпечити роз’яснювальну роботу серед вихованців, учнів і батьків про можливі потенційні небезпеки, пов’язані з ураженням струмом, зсувами, підтопленнями, знаходженням вибухонебезпечних предметів, несприятливими погодними умовами, отруєння грибами та іншими продуктами харчування.
1.2.Провести позапланові інструктажі з учнями з даних питань із підписами у журналах.
1.3.Забезпечити (із залученням рятувальних служб та медпрацівників) роботу серед вихованців, учнів і батьків щодо вивчення правил поведінки на воді та надання долікарської допомоги при виникненні непередбачуваних ситуацій під час купання, надання першої  медичної допомоги при утопленнях.
1.4.Спрямувати роботу психолога школи на конкретні проблеми профілактики дитячого травматизму особливо «хвороб» соціально-стресового розладу.
1.5.Провести додаткові інструктажі з «Правил дорожнього руху та пожежної безпеки»
1.6. До закінчення навчального року кожним учнем здати залік з питань безпеки життєдіяльності з відміткою в класному журналі.
1.7.На батьківських зборах у навчальних закладах зосередити увагу на роз’ясненні небезпеки пустощів з вогнем дітей,в лісових масивах,на торфовищах,та сільськогосподарських угіддях, необхідності дотримання правил пожежної безпеки в побуті.
18.Довеси до організаторів організованих поїздок правила та вимоги щодо туристичних і екскурсійних організованих групових поїздок учнів.
1.9.Вчасно інформувати відповідні служби, про кожний нещасний випадок, випадок  пожежі, чи іншого роду надзвичайної ситуації.

   











Немає коментарів:

Дописати коментар