суботу, 14 травня 2016 р.

У МОН планують створити освітню інтернет-платформу для обміну досвідом


12 квітня 2016 року в Міністерстві освіти і науки відбулася зустріч міністра Лілії Гриневич із директором департаменту освіти офісу Майкрософт у Центральній та Східній Європі Крістодолосом Папафотісом.
Лілія Гриневич подякувала компанії “Майкрософт Україна” за підтримку освітніх проектів та реформ, а також підтвердила наміри Міністерства продовжувати співпрацю. «Наші цілі збігаються, адже наша спільна мета – дати інструменти, що зроблять людину успішною в майбутньому, а це знання, а також IT-технології», – наголосила міністр.


Сторони обговорили напрями співпраці, серед яких – оснащення шкіл комп’ютерами, програмне забезпечення опорних шкіл сучасними ІТ-технологіями, зокрема й хмарними технологіями для навчання вчителів, проект електронного врядування та його підтримка. За словами Лілії Гриневич, міністерство зацікавлене в створенні великої освітньої інтернет-платформи. В Україні в освітніх закладах працюють майже 500 тисяч педагогів, і було б добре об’єднати педагогів для обміну досвідом, для професійного зростання. Компанія Майкрософт уже втілила в життя подібні проекти, розробляла та запускала освітні портали в Угорщині, Фінляндії.
Під час зустрічі також були обговорені питання ліцензійного програмного забезпечення шкіл, оснащення 100 опорних закладів хмарними технологіями. Окрім того, представники компанії “Майкрософт Україна” вирішили долучитися до роботи, що здійснюється МОН у питанні осучаснення санітарно-епідеміологічних норм щодо обладнання кабінетів комп’ютерною технікою та пристроями в закладах освіти.
Крістодолос Папафотіс зазначив, що компанія “Майкрософт Україна” продовжуватиме працювати над проектами в освіті, підтримуватиме навчальні заклади, надаватиме технічну й експертну підтримку.
Інформує прес-служба МОНУ

Немає коментарів:

Дописати коментар